Donderdag - Zaterdag - Reisverslag uit Caïro, Egypte van Inge Brouwer - WaarBenJij.nu Donderdag - Zaterdag - Reisverslag uit Caïro, Egypte van Inge Brouwer - WaarBenJij.nu

Donderdag - Zaterdag

Door: Inge

Blijf op de hoogte en volg Inge

03 September 2007 | Egypte, Caïro

Dag lieve allemaal,

Ik ben inmiddels 5 dagen in Cairo maar heb nu pas voor het eerst gelegenheid om op internet te gaan. Ik ben vrijdagmorgen om 02.00 plaatselijke tijd aangekomen. Op het vliegveld ging alles vrij vlot, zelfs mijn visum krijgen kostte weinig moeite! Twee jongens van EMSA (de Egyptische IFMSA) stonden klaar om me naar mijn kamer te brengen. Ik bleek de eerste 2 nachten in een hotel te slapen dat ik ZELF moest betalen. Op zich niet erg, maar wel fijn om van te voren te weten. Gelukkig kon ik in Euro's betalen. Het hotel was voor Egyptische maatstaven vrij luxe. Ik had een kamer met 2 bedden, een tv, een eigen douche, wc en wastafel EN heel belangrijk AIRCO!!!!! Mijn eerste dag was eigenlijk vrij saai. Ik heb een beetje rond gewandeld en gemerkt dat het HEEL warm was buiten. 's Middags kwam Nina uit Kroatie aan, en toen waren we dus met z'n tweeen.

De volgende dag (zaterdag) werden Nina & ik naar de campus gebracht. Het terein waar het ziekenhuis op staat is omheind door een groot hek, en er zijn 3 bewaakte ingangen. Op het terrein is niet alleen een ziekenhuis, maar ook een moskee, en dus een 'dormitory'. Deze is alleen voor vrouwen en wij slapen daar dus. Het is vrij groot. Wij zitten op de 4e verdieping en slapen met z'n tweeen op een kamer. Aan de kamer zit ook een badkamer met douche, wc en wastafel. Alles werkt, maar natuurlijk niet zoals we gewend zijn! Het is verder vrij schoon, alleen stikt het van de mieren die ook in je bed kruipen.

Zaterdag zijn er nog twee studenten bij gekomen, beiden uit Polen. De jongen heet Lucas en studeert Medische Microbiologie, en het meisje heet Joanna en zij doet dezelfde stage als wij. Zaterdagavond zijn Nina en ik met een aantal Egyptisch jongens uit geweest. Ze brachten ons naar een soort internationale karaokebar. Gelukkig werd het niet zo heel laat want de volgende morgen moesten we om 10.00 bij Dr. Mahmoud verschijnen. Hij is de arts die onze stages regelt.
Zaterdagnacht kwam de laatste student aan, ze heet Irina en komt uit Roemenie. In totaal zijn we dus met 5 studenten; een mooi klein groepje!

Ik zal dit bericht nu stoppen en een nieuwe beginnen, want anders wordt het een te grote lap tekst!

Liefs,
Inge

• 03 September 2007 - 23:46

Maarten:

Jeeee,

Fijn wat van je te horen lieverd! Zal de rest nog even doornemen maar mi madre de casa is voor me aan het koken dus moet wel op tijd thuis zijn voor het eten :-P

Geniet ervan lieverd!

Maarten