Weer veilig thuis - Reisverslag uit Harderwijk, Nederland van Inge Brouwer - WaarBenJij.nu Weer veilig thuis - Reisverslag uit Harderwijk, Nederland van Inge Brouwer - WaarBenJij.nu

Weer veilig thuis

Door: Inge

Blijf op de hoogte en volg Inge

28 September 2007 | Nederland, Harderwijk

Dag lieve allemaal,

Ik ben sinds vanmorgen 07.00 weer veilig terug op Nederlandse bodem! Ik heb echter mijn laatste dagen in Cairo nog wat leuke dingen gedaan, dus daar zal ik nog even verslag van doen!

Zoals ik al verteld had zouden we woensdag gaan eten bij Dr. Wagdy, onze dokter op de eerste hulp. Woensdagmiddag om 02.30 pikte hij ons op om naar zijn appartement te gaan. Hij woont namelijk niet in Cairo, maar in een nieuwe wijk die buiten Cairo ligt. Toen we daar aankwamen heeft hij ons eerst even de wijk laten zien. Echt tien keer beter dan Cairo! Het is er netjes, rustig, schoon en stil! Echt een verademing in vergelijking met Cairo! Toen natuurlijk naar zijn appartement gegaan. Het is in ieder geval ruim zat (hij woont alleen) en voor het huis van een man was het erg sfeervol ingericht! Vervolgens werden wij voor de tv geinstalleerd en ging Dr. Wagdy in de keuken aan de slag... jaja, hij heeft voor ons gekookt! En we mochten niets doen! Om 18.00 was het tijd om te eten, en het was heerlijk! We aten rijst, vis, en salade. Daarna lekker uitbuiken op de bank met een kop thee, en natuurlijk naar goed Egyptisch gebruik erg zoet 'gebak' (o.a. baklava). Na een geweldige fotosessie ;) heeft Dr. Wagdy ons vervolgens weer netjes bij onze dorm afgeleverd!
Maar de dag was nog niet voorbij. Om 22.00 werden we opgehaald door Mido (één van de jongens van de organisatie) om ergens iets te gaan drinken. We gingen naar Friday's; een soort openluchtcafe, maar wel zeer sfeervol! Daar hebben we ons natuurlijk een paar uurtjes vermaakt, waarna we veel te laat naar bed gingen.

Maar niet getreurd, donderdag konden we uitslapen! Toen ik eenmaal wakker was heb ik mijn spullen in gepakt want 's middags hadden Nina & ik andere plannen. We wilden namelijk nog graag op een kameel rijden! Dus vertrokken we om 15.00 per metro & vervolgens taxi richting Giza (gebied met de pyramides). Dit is namelijk de enige plek in Cairo waar je kamelen tegenkomt :D Daar hebben we zo'n 1,5 uur op de rug van een kameel doorgebracht. Zeker een leuke ervaring, maar er zijn toch wel comfortabeler vervoermiddelen te vinden! En natuurlijk hadden we vanaf de ruggen van onze kamelen een mooi uitzicht op de pyramides!
Donderdagavond was onze farewellparty. Maar helaas viel de party een beetje in het water omdat alle Egyptenaren bij hun familie's waren en wij dus onze eigen party moesten houden.

En toen was het tijd om te gaan.... Om 01.15 vannacht werd ik afgezet op het vliegveld van Cairo, waar om 03.00 mijn vlucht naar Nederland vertrok. En zo zat ik dus vanmorgen 'gewoon' weer in de geel-blauwe NS trein! En tja, wat het weer betreft... ik voel me alweer helemaal thuis want toen ik vanmorgen aankwam regende het! Maar toegegeven; het is hier wel een beetje koud!

Iedereen heel erg bedankt voor het lezen van mijn verhalen en voor de leuke reacties! Geniet van de laatste foto's!

Liefs,
Inge

• 28 September 2007 - 13:36

Leny:

het zijn weer fotos om jaloers op te worden ik ben blij dat je weer thuis bent tot gauw gr ons