'Weekje' Cairo - Reisverslag uit Caïro, Egypte van Inge Brouwer - WaarBenJij.nu 'Weekje' Cairo - Reisverslag uit Caïro, Egypte van Inge Brouwer - WaarBenJij.nu

'Weekje' Cairo

Door: Inge

Blijf op de hoogte en volg Inge

13 September 2007 | Egypte, Caïro

Al salamu aleikum,

Alles goed met iedereen? Hier wel. Het is nu donderdag en helaas zitten we nog steeds in Cairo. Vanwege Ramadan is onze trip naar Dahab een dag naar achteren verplaatst. Dit betekent dat we vanavond vertrekken en maandag pas weer terug komen.

Wat hebben we de afgelopen dagen gedaan? Maandag natuurlijk weer naar het ziekenhuis, en VET COOL, we gingen naar de OK (operatiekamer voor de niet medici onder u)! Dus de hele ochtend op OK gestaan! Daarna zijn we naar het Egyptisch Museum geweest. Het gebouw is groot, best mooi, maar vooral oud. Het museum is verder erg rommelig, maar dat had ik al gelezen in mijn reisgids. Toch is het wel de moeite waard want er is HEEL VEEL te zien! Helaas mochten we onze camera's niet eens mee naar binnen nemen, dus geen foto's... Na het museum hebben we gegeten bij de Pizza Hut en daarna zouden we met de taxi naar huis. Maar we waren in Downtown Cairo op een van de drukste momenten van de dag, dus het lukte niet om een taxi te vinden. Toen zijn we maar met de METRO gegaan. Echt heel grappig! Het kaartje koste ongeveer 16 eurocent, het was bomvol, en we wisten niet precies waar we eruit moesten. Dus op een gegeven moment stopte de metro en zag ik wat bekends buiten.... eerst discussie, en toen toch maar uitgestapt. Gelukkig maar, want we bleken ongeveer 10 minuten lopen van het ziekenhuis te zijn, mooi dichtbij dus! 's Avonds hebben Nina & ik onze kamer en badkamer eens flink schoongemaakt (was ook wel nodig)!

Dinsdag weer OK, en daarna naar de Citadel. Dit is een soort fort gebouwd op een heuvel. We hebben daar een moskee bezocht, een politiemuseum, en een militair museum. De moskee was wel mooi, maar de musea vond ik niet echt interessant. Gelukkig hadden we vanuit de Citadel wel een heel mooi uitzicht over Cairo! 's Avonds zouden we naar de Khan Al Khalili. Dit is een deel van de Islamitische wijk met alleen maar winkeltjes. Een soort openlucht bazaar dus. Helaas ging deze trip niet door. Hopelijk gaan we volgende week, want iedereen wil hier heel graag souvenirs inslaan! Omdat we ons geld voor de komende trips moesten betalen en boodschappen wilden doen, zijn we zelf maar naar de City Star Mall gegaan. Dit was wel een ervaring, want iedereen was aan het voorbereiden voor Ramadan! Het was dus ontzettend druk, vergelijkbaar met de dagen voor Kerst in Nederland. Wel leuk natuurlijk om mee te maken!

Woensdag was een vrij saaie dag. We zouden eigenlijk naar de Hartcatheterisatie, maar daar waren geen patienten. Toen kwam er een cardioloog om ons te leren hoe je een ECG leest! Op zich heel nuttig, alleen werd hij elke keer weggeroepen. Bij elkaar zijn de zo'n 4 uur in het ziekenhuis geweest, en was het maar zo'n 30 minuten echt nuttig...
Daarna zouden we naar Koptisch & Islamitisch Cairo. Maar ook deze trip ging helaas niet door, omdat degene die met ons mee zou niet kon. Uiteindelijk zijn we met 2 andere jongens naar een winkelcentrum gereden om iets te eten. 's Avond zouden we misschien uit, maar toen de heren om 02.30 vannacht belden sliepen we natuurlijk allang! Kortom, het was een vrij saaie dag.

Vandaag is het hier een soort zondag, en daarnaast de eerste dag van de Ramadan. Voor ons was het vanmorgen dus spannend of het restaurant in het ziekenhuis wel open zou zijn. Het bleek dicht te zijn, maar via de keuken achter het restaurant mochten wij toch naar binnen en kregen we ontbijt! Best grappig! Verder was er helaas niets te doen in het ziekenhuis, dus zijn we maar richting internetcafe vertrokken. Straks gaan we waarschijnlijk naar het Al Azhar Park, een van de weinige mooie parken in Cairo (althans, volgens de reisgids) ;) En vanavond rond een uur of 0.00 vertrekken we richting Dahab per bus. De rit zal zo'n 9 uur duren, dus ik ben benieuwd!

Ik zal proberen nog wat foto's te plaatsen, maar ik geloof dat ik bijna aan mijn limiet van 10(!) foto's zit...

Ma'a salama,
Inge (of Inzjie zoals de Egyptenaren zeggen) :D

• 13 September 2007 - 14:05

Kasper:

Aloha! (op z'n indians dan maar...;-))

Leuk dat je toch het een en ander van je stage mee krijgt zoals op de OK staan... ik was even bang dat je helemaal niet zo heel veel met je stage deed! Klinkt allemaal leuk al die uitstapjes maar jammer dat er ook redelijk veel van tijd tot tijd wordt afgezegd. Ach ja, Inge kennende vermaak je je wel!:-)

Heel veel plezier nog en tot een berichtje vanuit Dahab!

groetjes

• 13 September 2007 - 17:14

Mischa:

Hey Zusje!

ezayak ya man? Jaja nu zie je de ramadan eens van dichtbij ;) Jammer dat het niet altijd mee zit natuurlijk.. Maarja, zie het van de zonnige kant toch? ;)

Nou eh.. Veel plezier in Dahab, geniet van je busreis(je)

7az Sa3eed