Alexandrie & Marina Resort
Door: Inge
Blijf op de hoogte en volg Inge
09 September 2007 | Egypte, Caïro
Allereerst wil ik even zeggen dat ik het erg leuk vind om alle reacties te lezen, dus ga vooral zo door iedereen!
Dan nu mijn belevenissen van de afgelopen dagen. Donderdagmorgen zijn we per trein vertrokken naar Alexandrie. De rit duurde zo'n 2 uur en was heerlijk relaxed! In Alexandrie hebben we vervolgens de Bibliotheca Alexandrina bezocht, een van de grootste bibliotheken ter wereld. Het is de bedoeling dat de bibliotheek over een aantal jaar zo'n 8 miljoen boeken zal hebben in 26 talen! Het gebouw is ook mooi, maar wel heel nieuw.
Na de bibliotheek zijn we naar Fort Qaitbey geweest, dit is gebouwd door sultan Qaitbey in 1480. Zeker leuk om te bezoeken! Daarna hebben we een echte Egyptische maaltijd genuttigd, enigszins vergelijkbaar met het Libanese eten maar wel iets minder lekker ;) Toen was het tijd om naar ons 'resort' te vertrekken. Resort Marina ligt zo'n 80 km ten westen van Alexandrie. Het is een soort kleine stad, waar iedere zomer een groot deel van de Cairezen 2 maanden bivakeert. Alles is er aanwezig, restaurants, winkels, bioscopen, bowlingbanen en zelfs een ziekenhuisje! Het ligt aan zee, en daarnaast is er een kunstmatig meer (met zeewater) waarin je heerlijk kunt zwemmen! De foto's spreken denk ik voor zich.
Vanmorgen zijn we per bus weer terug gekomen in Cairo. Vandaag hebben we dus een beetje een luierdagje. Maandag, dinsdag & woensdag zullen we weer naar het ziekenhuis gaan en daarnaast Cairo verkennen. Op het programma staan o.a. het Egyptisch Museum, Koptisch en Islamitisch Cairo en de Khan el Khalili waar we souvenirs gaan inslaan! Woensdagnacht zullen we vervolgens vertrekken naar Dahab, in het zuiden van de Sinai. Hier gaan we genieten van de Rode Zee (o.a. snorkelen) en eten bij Bedoeienen! De foto's en verhalen zullen natuurlijk volgen!
Ma'a salema,
Inge
09 September 2007 - 17:49
Ivo:
halloo..
zoo dat klinkt zeker wel als een leuke vakantie... eh stage ;) doe je nu ook wel meer dingen in het ziekenhuis dan? of alleen maar 'sociale' activiteiten..
nou veel plezier! cya! -
09 September 2007 - 21:41
Ada:
Nou, ik ben het met Ivo eens: hoezo, werken? Maar geniet er maar van, het klinkt allemaal erg mooi. Leuk dat we ook weer wat foto's zien. Veel plezier met je tripjes!!
Liefs,
Ada -
10 September 2007 - 07:17
Kasper:
Hey Inge!
Klinkt allemaal geweldig! helaas ben ik het ook met ivo en ada eens... vakantie eeuuhh stage?;-) fijn om te horen dat je het zo naar zin heb!:-) Fantastische foto's trouwens... mooie stranden (en een mooie vrouw!:-p)- zo jaloers op het moment! hier regent het is rond de 17C.:-(
Nog het allerbeste in de Egyptisch Museum, Koptisch en Islamitisch Cairo en de Khan el Khalili (whatever that may all be!:-?)
groetjes -
10 September 2007 - 07:28
Merel:
Hey inge!
Dat klinkt allemaal geweldig, zo te horen heb je zeker nog geen last van heimwee;)! Nog maar een klein weekje en dan ga ik ook ver weg...Spannend!
Heel veel plezier daar nog!
Knuffel Merel -
11 September 2007 - 02:20
Sjoerd:
Aah, ziet er goed uit! :) Ben op dit moment jaloers, maar wacht maar tot mijn caribische strand in Panama! :D En ach, jij mag dan, op je blonde haar na, op een een egyptenaar lijken, ik lijk bijna op een peruaan. Dat is, behalve mijn lengte en ik ben eerder rood door de zon dan het koperbruin van de peruanen hier...:)
Veel plezier en succes!
Hasta luego!
Sjoerd -
11 September 2007 - 20:48
Mischa:
Hey zuster.. ;)
Klinkt inderdaad erg leuk allemaal.. En erg relaxed ;) Geniet alsjeblieft van het weer want hier is het bagger :p
Iedereen is erg benieuwd naar je.. Je krijgt dan ook de groeten van de AH
Ik ben benieuwd wat je verder gaat beleven en ik zal het zeker even lezen...
Groetjes! en 7az Sa3eed el masr ;)
Mischa
(Hopeloos vertaald.. hoop dat je het snapt) -
11 September 2007 - 23:12
Maarten:
Hee lieverd,
Pfff...het mag daar dan wel warm zijn maar er moet wel gewerkt worden hoor ;-) Ik moet echter toegeven dat ik daar graag even een kijkje neem :-D
Geniet ervan en kusjes uit Cuenca,
Tu novio -
11 September 2007 - 23:14
Maarten:
PS...wie is dat lekker ding daar in de zee! :-D
Nog meer kusjes! -
24 September 2007 - 11:38
Layla:
Marin is vet!
echt harstikke leuk normaal komen daar geen buitenlanders ... heb je ook porto marina gezien?